НОВИНИ

Пожари унищожиха 5000 декара гора край Хасково

Пожарът в района на Хасково е овладян. Бедственото положение остава, въпреки че за момента пряка опасност за хората от населените места, за покъщнината и животните - няма. Продължава борбата със стихията, която погълна 60 хиляди декара площ: предимно гори, пасища и лозя. Това е най-големият пожар в района, избухвал през последната година.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:46, 22.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Бедственото положение продължава е в сила в село Изворово, където е областният кризисен щаб. След 13 часа, когато кметът на град Харманли ще направи обход, ще се реши дали остава или не. Пожарът обаче е под контрол. Изгорели са близо 5000 декара от държавния горски фонд, а огънят е обхванал 60 хиляди декара площи. Ясна е причината - огънят е тръгнал при обработка на пасище в съседното село.

"Към момента ситуацията е спокойна, пожарът вече е под контрол" - коментира директорът на регионалната дирекция "Противопожарна безопасност", комисар Вълчев - "локализирали сме целия периметър. Опасност от възобновяване винаги има при такива големи пожари, тъй като периметърът е много голям. По тази причина всичката техника и хора, които бяха вчера тук, остават на място. Прави се обход с по-маневрени автомобили. Останалите имат готовност да се намесят, ако е необходимо. Смятам, че до довечера ще продължим все още да дежурим в района на Изворово, Коларово, Дрипчево и вечерта ще преценим дали ще продължим да наблюдаваме или приключваме ситуацията тука" - добави комисар Вълчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 94 години почина джаз легендата „Тутс” Тилеманс
На 94 години почина джаз легендата „Тутс” Тилеманс
Тютюневите складове ще бъдат възстановени - смята министър Вежди Рашидов
Тютюневите складове ще бъдат възстановени - смята министър Вежди Рашидов