НОВИНИ

Какви са капаните при наемането на кола в ЕС

През поредицата от почивни дни за празниците голяма част от хората се отправиха на път у нас и в Европа. Със сигурност някои са използвали един от вариантите да се насладят в по-голяма степен и да разнообразят почивката си в чужбина, използвайки кола под наем - рент а кар. Знаем ли обаче достатъчно за тази услуга и правата ни при използването й? Гост по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше директорът на Европейския потребителски център – България Игнат Арсенов.

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 09.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По думите му, най-честите капани за потребителите са в това, че цената за наем на автомобил се променя по време на резервацията, в резултат на допълнителни услуги, които не са включени и това е нелоялна практика.

Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център – България: Например горивото - всички компании имат различна политика по отношение на горивото. Най-изгодно за потребителя е вземане с пълен резервоар и връщане с пълен.

Арсенов предупреди, че трябва да внимаваме и за поемането на част от ремонта при евентуални щети по автомобила.

Игнат Арсенов, директор на Европейски потребителски център – България: До определена сума, ние сме отговорни за покриване на щета по автомобила - например, ако ремонтът струва 1000 евро, първите 500 се покриват от потребителя.

Трябва да разполагате още с валидна шофьорска книжка, както и активна дебитна карта за оставяне на депозит, поясни още Арсенов.

Внимавайте и с плащането на допълнителни застраховки, особено ако подписвате договор на чужд език, предупреди експертът.

Вижте още полезни съвети във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министър Русинова: Стартираме нова услуга в помощ на хората с увреждания
Зам.-министър Русинова: Стартираме нова услуга в помощ на хората с увреждания
Масова стачка на служители от публичния сектор във Франция
Масова стачка на служители от публичния сектор във Франция