НОВИНИ

Правителството отпусна 1 милион лева за пострадалите от наводнението в Бургаско

Двете общини, които пострадаха най-тежко от пороите преди дни - Бургас и Камено, ще получат 1 милион лева за преодоляване на последиците от бедствието. 600 хиляди лв. се предоставят на община Бургас и 400 хиляди на Камено - реши правителството. Отменено е частичното бедствено положение в Бургас. Вече шести ден там продължават възстановителните дейности.

bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 30.10.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

В работата по отводняване, почистване и неотложно възстановяване на пострадалите домове се включват доброволци и военнослужещи. Днес заради силния вятър временно бе преустановено издирването на 67-годишната жена от село Черни връх, която беше отнесена от водата. В засегнатите от водното бедствие населени места започна третиране срещу зарази.

Силният вятър обаче, попречи на работата на екипите по дезинфекция и те не успяха да обработят улиците в засегнатите от наводнението села. С препарати бяха напръскани само дворовете и жилищата на пострадалите. Те не са опасни за хората, тъй като са на хлорна основа, с бързо действие, ниска токсичност и широк спектър на действие. Обработката на наводнените къщи ще продължи и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона между независимостта и замразената автономия
Барселона между независимостта и замразената автономия
Силният вятър предизвика отлив на морето във Варна
Силният вятър предизвика отлив на морето във Варна