НОВИНИ

Правителството отпусна 7,5 млн. лв на УНСС и 2 млн. за Националната библиотека

Правителството отпусна 7,5 млн. лв. за Университета за национално и световно стопанство. Средствата са за довършване на новия учебен корпус на висшето учебно заведение, след като миналата седмица премиерът Борисов и ръководството на УНСС обсъдиха проблема със средствата.

Александър Марков
от Александър Марков
12:10, 30.04.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Миналата седмица стана известно, че УНСС е изправен пред фалит заради забавяне превеждането на парите. Днес кабинетът гласува средствата, за да не се загубят пари по европейските фондове.

Одобрени са и 2 млн. лв за ремонта на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", която от години има проблем с покрива си.

Бойко Борисов, министър-председател: Христос Възкресе! Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 година. Това е ремонт на ремонта на библиотеката. Знаете - падат камъни парчета. Не е ремонтирана сигурно откакто е построена. За това отпуска на Министерството на културата 2 млн. лв. Проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер за УНСС в София. Миналата седмица бяхме в университета. Изговорихме всичко, което можеше да се изговори. Нашият ангажимент към университета днеска го гласуваме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов разпореди МВР и прокуратурата да проверят къщите за гости в страната
Борисов разпореди МВР и прокуратурата да проверят къщите за гости в страната
Сърбия и Косово са готови да възобновят диалога помежду си
Сърбия и Косово са готови да възобновят диалога помежду си