НОВИНИ

Правната комисия подкрепи Красимир Влахов за конституционен съдия

С 12 гласа „за“, нито един „против“ и 4 „въздържал се“ парламентарната Комисия по правни въпроси подкрепи кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия. Влахов е единственият номиниран от квотата на парламента, а предложението той да заеме поста беше направено от ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Предстои окончателно изборът му да бъде утвърден и в пленарна зала.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:02, 03.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От „БСП за България“ вече обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата и ще се въздържат при гласуването в зала с аргумента, че изборът на конституционен съдия е предрешен. Именно с този мотив и Янаки Стоилов отказа номинация на левицата за заемане на поста.

„Никога, в работата си до момента, не съм давал основание да ме свързват с политическа партия и партийна централа. Никога не съм имал политически обвързаности и зависимости и това е кристално ясно от моята биография“, категоричен беше Красимир Влахов.

Намерението на управляващите да го номинират за конституционен съдия му е съобщено лично от председателя на Правната комисия Данаил Кирилов, но е преминало и през задълбочен процес на обсъждане.

„Макар и никога да не съм очаквал, че на този етап от моето професионално развитие ще получа такава възможност, защото тя е най-голямото професионално предизвикателство за един юрист, признавам си – изкуших се“, сподели съдия Влахов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22 болници подписаха договори за дарение на апаратура от Българската Коледа
22 болници подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"
Българин от Варна е най-добър хотелиерски мениджър на Балканите за 2018 г.
Българин от Варна е най-добър хотелиерски мениджър на Балканите за 2018 г.