НОВИНИ

Здравният министър разпореди проверка в Центъра по хемодиализа във Видин

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка в Центъра по хемодиализа във Видин. Заместникът му д-р Бойко Пенков пътува за Видин, за да провери на място каква е ситуацията, съобщиха от пресцентъра на Здравно министерство. Създадена е организация пациентите от Видин да бъдат транспортирани безплатно до лечебните заведения в Монтана и Лом.

bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 03.10.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

В близките дни Министерството на здравеопазването ще предостави 180 000 лв. на болницата във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, легла и водопочистваща система. Средствата са осигурени от Министерския съвет в края на септември т.г.

Вчера стана ясно, че Центърът за хемодиализа във Видинската болница работи в авариен режим, а той е единствен за цялата област. Причината е, че повреда в апаратурата за пречистване на водата. На пациентите се извършва хемодиализа, но има риск от усложнения.

По информация на директора на лечебното заведение, аварията ще бъде отстранена до края на седмицата и от понеделник апаратът ще работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на 6-месечния отпуск по майчинство на Кейт Мидълтън
Край на 6-месечния отпуск по майчинство на Кейт Мидълтън
Лютеница по време на референдум
Лютеница по време на референдум