НОВИНИ

Спор между наркоразпространители е вероятната версия за стрелбата в "Стрелбище"

Спор между наркоразпространители е най-вероятната версия за стрелбата в столичния квартал "Стрелбище" снощи. Около 22.00 часа двама криминално проявени бяха простреляни на излизане от заведение. Продължава издирването на извършителите и се разпитват свидетели. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че в момента се търсят всички видеозаписи от камери в района.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:14, 03.10.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Малко преди 22.00 ч. изстрели огласят столичния квартал "Стрелбище". Ранени са двама мъже - на 26 и 38 години, добре познати на полицията. И двамата са откарани в лечебни заведения и са без опасност за живота.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция": Единият е многократно регистриран за различни криминални деяния, осъждан е и лежал в затвора за притежание на наркотици. Другото лице е на 26, с прякори са и двамата, също криминално проявен за кражби от домове и офиси. И двете лица са с местоживеене в района, в който е станало престъплението.

По непотвърдена информация нападателят е стрелял от автомобил. Иззети са записи от камерите на заведението, пред което е станала стрелбата и от близкия фитнес-център.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Нямаме категорични данни дали извършителят е един, дали са двама, в момента на територията на цялата столица се извършва специализирана полицейска операция. Извършват се проверки на съмнителни автомобили.
Илия Илиев, жител на квартал "Стрелбище": Вечерта, докато вечеряхме си спомням, че чух пет последователни изстрела с пистолет и казах на жена ми: "Това пиратки ли са? Те не гърмят така, сигурен съм, че е оръжие. Сигурен съм, че бяха пет или шест последователни и без да се спира.

И тази сутрин мястото на стрелбата остана отцепено от органите на реда, а полицейското присъствие в квартала - засилено. Издирването на извършителя продължава, а по случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Съдът отмени „запечатването на хотел Маринела
​Съдът отмени „запечатването" на хотел "Маринела"
Депутати от ГЕРБ и БСП се срещнаха с протестиращите майки на деца с увреждания
Депутати от ГЕРБ и БСП се срещнаха с протестиращите майки на деца с увреждания