НОВИНИ

Нарушения при производството на алкохол в складове в Поморие и Сунгурларе

Митничари откриха сериозни нарушения при проверка на два от данъчните склада за производство на алкохол, съобщи на брифинг зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиан Мирков. В момента от Агенция "Митници" проверяват шест данъчни склада, като в следващите два месеца ще бъдат проверени и останалите обекти, в които се дестилира алкохол.Агенция "Митници" разпространи видео от проверката със субтитри, които обясняват какво се вижда на клипа.

bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 03.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В данъчен склад в град Поморие е установено наличието на 9 крана, монтирани върху дестилационни съоръжения. Те са поставени без одобрението на митническите органи, не се пломбирани и на съответните точки не са монтирани измервателни уреди. През крановете изтича готова продукция - алкохол. Някои от крановете са с голям дебит - с експеримент митничарите са доказали, че петлитров съд се запълва за 45 секунди. От предприятието отказаха коментар и уточниха, че крановете са технологични и с малък дебит.

В данъчен склад в село Славянци, Община Сунгурларе, митническите служители след извършен полеви експеримент по отношение средствата за измерване и контрол и данните, предавани от тях, са установили, че измервателния уред визуализира на дисплея си движение на акцизен продукт, но не натрупва информация за количеството на преминалия продукт. т.е. на практика уредът не отчета и не предава данни към Агенция "Митници" и това създава възможност да се извеждат акцизни стоки без да са отчетени и съответно без да се заплати акциз.

За проверките са съставени протоколи. Предстои да бъдат изготвени становища и в зависимост от тежестта на нарушенията ще се предприемат съответни административни и административно-наказателни мерки. Вече са наложени обезпечителни мерки на части от двата обекта, където се намират доказателствата.

В останалите четири проверявани обекта, намиращи се в районите на Търговище, Долна Баня, Свиленград и Ловеч, не са открити съществени нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко петима мигранти се удавиха в Марица при опит да минат турската граница
Най-малко петима мигранти се удавиха в Марица при опит да минат турската граница
Край на 6-месечния отпуск по майчинство на Кейт Мидълтън
Край на 6-месечния отпуск по майчинство на Кейт Мидълтън