НОВИНИ

Служебното правителство предаде властта на кабинета "Борисов 3"

Без провеждането на честни и прозрачни избори, ГЕРБ едва ли би дошла отново на власт. Около това мнение се обединиха двамата премиери - служебният и новият - Борисов на тържественото предаване на властта в Министерския съвет.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
18:00, 04.05.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Още с първите си думи служебният премиер Огнян Герджиков подчерта важността на добрата организация на изборите от служебния кабинет.

Огнян Герджиков - служебен министър-председател: Трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори, защото ако изборите не бяха такива, може би вие нямаше да сте премиерът.
Бойко Борисов - министър-председател: Хубаво го казахте и ви благодаря, че проведохте честни избори, защото ако не бяха честни, то нямаше да сме ние, ние сме минавали този път и знаем как са ги правили другите партии изборите.

Герджиков открои и успешно изпълнените задачи от неговото правителство.

Огнян Герджиков - служебен министър-председател: Успя също така да ви завещае една пълна хазна, която, разбира се, вие с вашата фискална политика предпоставихте и ние продължихме, за да бъде хазната пълна.

Борисов благодари за похвалите и продължи речта си с критики ... към опозицията. Той реагира остро на нападките на левицата, че ГЕРБ се интересуват единствено от властта.

Бойко Борисов - министър-председател: Последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт, това съм аз и колегите. Може би забелязвате, че няма никакъв апломб, никакво тщеславие, никакъв повод за радост. Ние им дадохме властта на тепсия в ръцете и можеше спокойно г-жа Нинова и всички сега изказващите се от БСП да са министри и пет месеца да го докажат веднага след президентските избори, ето така...заповядайте и нас нямаше да ни има, ако са били добри, но народът каза друго.

Борисов повтори още веднъж, че не биха пристъпили политическите си принципи, за да се коалират с БСП.

Бойко Борисов - министър-председател: Откъде накъде сега ще ни се пришива, че властта ни интересувала, при положение, че то стана рецидив да им я връщам и хората да ни подреждат пак тука.

Борисов завърши словото си като припомни основния принцип на неговата партия - по-малко приказки и повече работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти пое властта
Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти пое властта
Президентът Радев удостои Мария Гигова с орден Стара планина - първа степен
Президентът Радев удостои Мария Гигова с орден "Стара планина" - първа степен