Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Предаване за иновации стартира в ефира на БНТ тази неделя

„Улови момента” въвежда високите технологии в дома ни

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 28.09.2018
Чете се за: 01:09 мин.
Още

Новото предаване „Улови момента” ще информира зрителите на Българската национална телевизия за напредъка в света на технологиите, иновациите и научните постижения, които променят света около нас със светкавична скорост.

Основната идея на предаването е не само да сме наясно с последния вик на техниката, но и да извлечем всички практически ползи от най-новите открития.

В пилотния брой ще разкажем всичко за електромобилите - каква скорост вдигат, как и къде се зареждат, имат ли предимства пред бензиновите коли и доколко са разпространени у нас. Зрителите ще видят също мотоциклети и лодки, които се движат на ток и дори летящи едноместни електрически скутери видео камери, които могат да излъчват на живо.

Предаването с водещ Милен Атанасов стартира в ефира на БНТ1 тази неделя, 30.09.2018, веднага след обедната емисия новини от 12.30 до 13.00 ч.

„Улови момента” се снима изцяло на терен и развива чрез нов и оригинален стил темите, свързани с иновациите, моделите за устойчиво развитие, както и с работещите решения за по-интересен, активен и качествен живот на локално и глобално ниво.

Продукцията отправя нов поглед и към позабравените традиции, постижения, занаяти и възможностите за съвременното им приложение и съчетаване с актуалните технологии. Хуморът и забавното отношение ще се съчетават със сериозно тестване на уреди, апликации, нововъведения в областта на технологиите, инструментите, храните и транспорта.

Зрителите ще получат любопитна информация как да почиват активно и дори екстремно, как да си създадат здравословни навици или да развият енергийна независимост за домовете и офисите.

Изобретения и иновации от ниво „направи си сам“ до модерни технологии, развивани от мегакорпорации, намират място в предаването под формата на актуална информация от специализирани световни медии и канали.

Водещият на предаването Милен Атанасов е един от авторите на рубриката на БНТ „Зелена светлина“ и има дългогодишен опит като журналист и международен редактор в нюзрума на БНТ. Режисьори са Мария Христова и Добромир Паласков, сценарист е Биляна Бонева, оператор Владимир Богдански.

Премиерата на „Улови момента” е на 30 септември в 12:30 ч. в ефира на БНТ1.

Повторенията може да гледате на 1 октомври от 04:15 ч. отново по БНТ1, както и по БНТ4 на 2 октомври в 22:30 ч. и на 4 октомври в 1:40 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Европейската нощ на учените
Започва Европейската нощ на учените
ЕС отделя 1 млрд. евро за разработката на суперкомпютри
ЕС отделя 1 млрд. евро за разработката на суперкомпютри