НОВИНИ

"АРТ посоки" с Галя Крайчовска: Тръгнахте ли на училище?

Тръгнахте ли на училище - във всякакъв смисъл! Много усмивки и забавление по темата предлага "Вечерно училище". Новият проект на звездата Кевин Харт и продуцента Уил Паркър, които познаваме от "Ченге за един ден" и "Да мислиш като мъж" ни праща отново в класната стая. Група недоучили момчета и момичета, начело с героя на Кевин Харт, решава да се дипломира. Но залагат на всякакви методи, като ученето изобщо не влиза в плановете им.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:00, 28.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

"В това е цялата работа да си жив, тия скапани чувства. Трябва да ги имаш. Когато спреш, бъди нащрек". Думите са на автора на култовия "Трейнспотинг", Ървин Уелш, който вчера навърши 60.

За Кейт Бланшет няма невъзможни неща. В един филм тя може да влезе в 13 образа - учителка, бездомник, новинар, учен, домакиня, хореограф - без да й мигне окото. "Манифест" вече е и на български екран. Заедно с режисьора Джулиан Роузфелд създават нещо различно и въздействащо на много нива. Филм, вдъхновен от арт посланията на 20-ти век. От дадаистите и футуристите - до Ларс фон Триер и Джим Джармуш. Филмът се оказва изключително забавен - актрисата пренася сериозните и страховити текстове в напълно променена среда и резултатът е впечатляващ. А за снимачния период казва "Ад, чуден ад!".

"София Байтинг докс" провокира от 1 октомври. Шестото издание на фестивала за документално кино ще премине под мотото "Спътник на душата". Сред акцентите е филмът "Йога: архитектура на спокойствието" за майстора на фотографията Майкъл О`Нийл, работил за топ списания. Лично премеждие преобръща живота му и започва да следва пътя на духа си чрез йога. Заминава за Индия и Тибет, за да се срещне със своите духовни учители и йогини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва онлайн допитване: Лятно или зимно часово време предпочитаме?
Започва онлайн допитване: Лятно или зимно часово време предпочитаме?
Берлинската полиция разследва свой служител за шпионаж в полза на Турция
Берлинската полиция разследва свой служител за шпионаж в полза на Турция