НОВИНИ

Предприемачът Дачев: Политиците имат рефлекс за самосъхранение

Красимир Дачев - бизнесмен и член на УС на БТПП в предаването "Още от деня". Възможно е да станеш бизнесмен и да забогатееш по честен път, твърди той:- Възможно е! Само че трябва да минеш между двете мелачки на държавата като бандит и бизнеса като бандитски бизнес, защото той така стартира.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 14.03.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Задължителното гласуване трябва да стане задължително, но това няма да има никакво значение, смята Красимир Дачев. Според него държавата няма да реши проблема с гласуването и поясни защо:

- Политическата класа има един такъв рефлекс за самосъхранение. И един момент, в който види "дебелия"... Какво стана с референдума?! Какво стана с тези неща?! Всичко, което беше същественото ... - каза Дачев и направи знак сякаш избутва с ръка нещо настрани. В отговор на бележката, че електронното гласуване все някога ще бъде въведено, Красимир Дачев каза:

- Не може системата, по този начин, по който работи, с такива палиативи, с такива побългарявания - няма да стане. Ние си играем непрекъснато и се надлъгваме. Лъжем себе си! Непрекъснато!

Приватизацията стартира с много недостатъци, казва от разстоянието на днешния ден Дачев. РМД-те беше начин на подаряване на някой свой човек, после ти си скрит съдружник вътре в него.

- Така, че в един момент почваш да се бориш и срещу държавата, която между временно изгради много сериозна система за рекет! - Ама много сериозна система...

- Спрямо бизнеса... - вметна водещият.

Дачев взе отправка от един от събеседниците преди него и каза за да припомни, че в България политиците хармонизират законите с европейските, но "леко ги побългаряваме".

- С което ефектът е 180 градуса обратен - обобщи той.

В началото на демокрацията Красимир Дачев купува четири автомобила "Чайка". Защо и го прави и какво се случва с тези коли - вижте във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След състезание по грамотност: младите масово не знаят къде се пише й
След състезание по грамотност: младите масово не знаят къде се пише "й"
Дискусия за британския референдум: Излизането от ЕС ще е скок в тъмнината
Дискусия за британския референдум: Излизането от ЕС ще е скок в тъмнината