Представиха книгата „Индия - другата планета“

Заредено с много положителна енергия събитие се превърна представянето на една нова книга - "Индия - другата планета". Авторът е доктор Морфи Скарлатов - световноизвестен арабист и познавач на Изтока.

от Даниела Кънева
11:38, 19.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Морфи, както всички свързани с Изтока го наричат, навлиза в Индия с дълбокото познание на арабския свят. Често е спасяван по тези недостъпни за обикновените хора земи, защото може да рецитира без акцент молитвите на Корана. Основава първия български, културно-информационен център на Изток от Босфора през 1975 година в Делхи.

Така че, когато и днес влезеш в канцеларията на министър-председателя или някой друг, могат да те посрещнат на български с „Добър ден, Добър вечер или Как сте?“.

д-р Морфи Скарлатов: Ако в Индия има 364 етноса и живеят в мир и разбирателство, тяхното послание е любов навсякъде.

„Това е свят, в който, колкото и да искаш не подлежи на описание“- пише Морфи на корицата. Но в тоналността на една лична изповед ще се докоснете до невероятно задълбочено и извисено познание за тази земя. Както казва самият Морф- на Индия ѝ е отредено да съхрани,развива и предава на идните поколения най-съкровената мъдрост за земните хора и земята. Разбира се, това е книга-сага за българоиндийската духовна близост. Не случайно преди години пред микрофона на БНТ Индира Ганди казва: „България е най-големият приятел на Индия“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Розопроизводители в Карловско протестират
Розопроизводители в Карловско протестират
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска