НОВИНИ

Представиха новия брой на проекта "Юридически барометър"

Между 14 и 15 закона месечно са приемани за периода юли - декември 2015 година. Това сочи анализа на проекта "Юридически барометър". Ръководителят му проф. Даниел Вълчев днес представи 12-ия му брой.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
21:37, 18.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
представиха новия брой проекта юридически барометър

Вече 6 години професор Вълчев и екипът му изследват състоянието и развитието на правния ред у нас. От последния брой на "Юридически барометър" става ясно, че през второто шестмесечие на миналата година има много висока законодателна активност.

Приети са 86 закона, от тях 15 са изцяло нови. Темата на новия "Юридически барометър" е електронното правосъдие - то беше представено като концепция за цялостна реформа на съдебната система.

проф. Даниел Вълчев - ръководител на проекта "Юридически барометър": Ние доста се чудихме какво точно означава дефиницията "електронно правосъдие". В някаква степен може да се каже, че то е и само условно електронно - тук не бива да има някакви очаквания, че софтуер ще решава дела. Не знам дали това е очакване или опасение, но така или иначе това не е идеята, напротив. Става въпрос не за заместване на човешката дейност от софтуер, а по-скоро става въпрос за това, което колегите основателно наричат "безхартиено правосъдие".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над ​20 души ранени при взрив в автобус в Ерусалим
Над ​20 души ранени при взрив в автобус в Ерусалим
Джаз, кънтри и библейска история
Джаз, кънтри и библейска история