НОВИНИ

Представяне на книгата „Атентатът срещу папата. Истинската история“

В навечерието на годишнината от атентата срещу папа Йоан Павел Втори адвокатът на Сергей Антонов Джузепе Консоло представи у нас книгата си „Атентатът срещу папата. Истинската история“. Българинът, заедно с още двама сънародници, е обвинен, че е съучастник в подготовката на покушението срещу светия отец през 81-а. Като физически извършител е осъден Али Агджа.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:53, 11.05.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Джузепе Консоло поема защитата на българина, след като много други се отказват. Още тогава той е убеден в невинността на Сергей Антонов и речите му пред съда са изключително пламенни.

Джузепе Консоло - адвокат на Сергей Антонов: Искам да изправите поне отчасти несправедливостта - да изведете Сергей Антонов през главната врата.

Няма българска следа в атентата срещу папата, твърди той и в книгата. Днес преподавателят по конституционно право за пореден път отбелязва неправдата, извършена към българския народ.

Джузепе Консоло - адвокат на Сергей Антонов: За мен най-драматичният момент бе, когато искането ми за освобождаването на Сергей Антонов бе отхвърлено.
;

„Процесът на века“, както го наричат, се случва на фона на последната фаза на Студената война. Книгата анализира съдебната сага, разглежда подробно аргументите на прокуратурата и защитата. Търси отговори. Защо именно Сергей Антонов се превръща в изкупителната жертва?

Джузепе Консоло - адвокат на Сергей Антонов: Той беше слабото звено от веригата. С тази книга искам да кажа - не вярвайте на клеветите, а на истината.

Благодарност от името на целия български народ за усилията да защити честта ни, изрази президентът Румен Радев по време на срещата си с Джузепе Консоло. На въпроса кой стои все пак зад атентата, той е категоричен:

Джузепе Консоло - адвокат на Сергей Антонов: Агджа, Агджа, Агджа.

„Беше трудно. Но си струваше“, казва в края на книгата Консоло. Посвещава я на новите поколения - за да може тази страница най-после да бъде затворена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И днес спасителната акция по въздух на Боян Петров се оказа неуспеша
И днес спасителната акция по въздух на Боян Петров се оказа неуспеша
​Все още няма задържан за нападението над зам.- кмета на Ловеч Цветан Георгиев
​Все още няма задържан за нападението над зам.- кмета на Ловеч Цветан Георгиев