САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Димитър Главчев: Управленското мнозинство върви добре

В студиото на „Още от деня“ депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание заяви, че коалицията на управляващото мнозинство върви добре. „Скърцането“ в парламента по думите на военния министър Каракачанов според Главчев се дължи на опитите на БСП да пренесе вътрешнопартийните си проблеми. Главчев заяви, че правителството прави всичко възможно да прави бързи крачки в реформите.

от БНТ
18:48, 11.05.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Доколкото са възможни с оглед на ситуацията, правим бързи крачки в реформите, заяви Главчев.

Не смятам, че вниманието към България е само във връзка с Европредседателството, заяви Димитър Главчев. Според бившия председател на НС отдавна от чужбина се показва положителна оценка към България. „След края на председателството ще продължим по същата посока“, допълни той.

Димитър Главчев: Няма друга посока за България. Колкото по-бързо вървим, толкова по-добре.

Според него съдебната реформа е в ход, макар и да е „стъпка по стъпка“.

Коалицията върви добре, заяви Главчев. „Скърцането“ в парламента, което се вижда по медиите, е в резултат на пресянето на вътрешнопартийни проблеми на БСП, допълни Главчев. Според него такива „деструктивни практики“ не носят на никого политически дивидент.

Димитър Главчев: Кой ще каже, че България не е най-бедната членка на ЕС? Че няма корупция? Тази атака може да я осъществява всеки. Въпросът е да има ефективно противодействие на корупцията и намаляване на бедността - каквито резултати всъщност има.
;

Коалиционното споразумение с Обединените патриоти се спазва точка по точка, увери Главчев. Той заяви, че при внасянето на общ Закон за вероизповеданията с БСП и ДПС, от ГЕРБ търсят максимално широк политически консенсус, тъй като темата е важна.

Димитър Главчев: Предполага се, че с тях можем да се разберем, щом сме в управляващото мнозинство. Затова търсим по-широка политическа подкрепа и смятам, че вероизповеданията е такава тема, в която трябва да се търси политически консенсус.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В „Още от деня“: Ген. Атанасов за новата дясна формация „Демократична България“
В „Още от деня“: Ген. Атанасов за новата дясна формация „Демократична България“
МВР издирва родителите на децата с надписи по телата от мача Левски - Славия
МВР издирва родителите на децата с надписи по телата от мача Левски - Славия