НОВИНИ

Преговорите за Сирия започват без опозицията

Сирийската опозиция няма да участва в мирните преговори в Женева днес. Това заявиха нейни представители след едноседмично отлагане на началната дата на разговорите, а като причина беше посочена липсата на достатъчно разяснения от страна на ООН.

преговорите сирия започват без опозицията
bnt avatar logo
от БНТ
06:38, 29.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

От Сирийския национален съвет заявиха, че "все още чакат отговори" на редица неясни за тях въпроси по регламента на преговорите. Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура разпространи видео съобщение, в което заявява че мирните преговори все пак ще започнат днес, както е планирано. В клипа той призовава страните в сирийската гражданска война да сложат край на кръвопролитията и да не игнорират конференцията, тъй като според него тя е възможност, която не бива да се изпуска.


;

Според иранския президент Хасан Рохани, който даде съвместна пресконференция с френския си колега снощи, сирийският народ трябва да бъде оставен да реши собственото си бъдеще. Той изрази мнение, че основният проблем на Сирия е тероризмът, а не кой я управлява. Рохани допълни обвиненията си, като заяви че тези, които купуват петрол от "Ислямска държава" са същите, които ѝ дават оръжия и я подкрепят политически.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камерън се среща с Юнкер и Шулц
Камерън се среща с Юнкер и Шулц
Отчитат резултатите от Българската Коледа
Отчитат резултатите от "Българската Коледа"