НОВИНИ

Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия „Галиарди“

Премиера в Лондон на 44 творби живопис и скулптура на Вежди Рашидов в галерия „Галиарди“ - една от най-престижните галерии в сърцето на британската столица.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
07:09, 11.07.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

За всеки арт творец е чест да бъде гост и избран от галерия „Галиарди“. Посетителите и клиентите могат да видят произведения на изкуството на над 100 международно признати художници, които са представили произведенията си в едни от най-големите музеи в света.

Сред тях беше и Вежди Рашидов.

Основател на Галерията е Роберто Галиарди, чието име е сред най-известните в Лондон през последните 40 години. Той е толкова впечатлен, когато вижда творбите на Рашидов в София, че го кани да ги покаже в Лондон.

Роберто Галиарди: Аз съм много горд, че тези прекрасни творби са част от моята галерия. Всяка една от тях е уникална, а талантът безспорен!

В типично модернистичен начин, формата и материята в изкуството на Вежди Рашидов се сливат в едно цяло като символ на безкрайността. Комбинацията от рисунки и скулптури е бегъл поглед към уникалния артистичен похват на Вежди Рашидов. Творбите му са едновременно дълбоки и завладяващи написа в наверечието на изложбата едно от най-престижните арт списани в Лондон Сачи.

А пред БНТ Рашидов изрази радостта си, че Българското европредседателството се закрива в Лондон именно с неговите творби

Вежди Рашидов: Двойна ми е радостта, разбира се, че като български творец имам щастието да представям и България, и себе си, пред една много широка публика. И разбира се, личното ми щастие, че попадам в една много голяма, традиционна стара галерия, която е създала и работи с много големи световни имена.

Изложбата ще бъде отворена до 21 юли и ще бъде една от най-значимите в кариерата на Вежди Рашидов до този момент на територията на Обединеното Кралство

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синя зона за паркиране на автомобили влиза в сила в центъра на Варна
Синя зона за паркиране на автомобили влиза в сила в центъра на Варна
За трета година Римските терми във Варна стават театрална сцена
За трета година Римските терми във Варна стават театрална сцена