НОВИНИ

Премиерът Борисов: Бисер Петков остава социален министър

Бисер Петков остава министър на труда и социалната политика. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Измир, където е гост на церемонията за откриването на Трансанадолския газопровод. Щом родителите на децата с увреждания се разбират с него и му имат доверие, разчитам да продължат работата си и да разрешат проблема, каза още премиерът.

bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 12.06.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Тази сутрин реших Бисер Петков да остане социален министър", каза Борисов.

Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, финансовия, здравния, на което зададох въпроса защо има недоволство и палаткови лагери. Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими повече от 300 млн. на година, коментира още премиерът.

Той припомни, че омбудсманът Мая Манолова го е уверила, че проектозаконът за личната помощ не изисква повече пари.

"Затова казах сутринта на Бисер Петков да отиде на работа, да си продължи дейността", заяви Борисов.

Вчера стана ясно, че Бисер Петков е подал оставка по своя инициатива, след като информирал премиера в разговор, че не може да се справи с недоволството на протестиращите майки на деца с увреждания.

Борисов обаче гледал телевизия тази сутрин и установил, че протестиращите майки са недоволни от оставката, защото са постигнали разбирателство с Петков и техни представители участват в работната група, която изготвя проектозакона за личната помощ.

„Да, оставям го да работи. Щом казват, че това е министърът, който им харесва”, каза още Борисов и добави, че днес е възложил Бисер Петков да събере всички и да стане ясно дали действително става въпрос за повече пари.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-високи резултати по математика от началото на матурите
Най-високи резултати по математика от началото на матурите
Премиера на Железния светилник препълни Народния театър в Скопие
Премиера на "Железния светилник" препълни Народния театър в Скопие