НОВИНИ

Премиерът Борисов пристигна в Мароко (СНИМКИ)

Министър - председателят Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Кралство Мароко. Той беше посрещнат лично от премиера на Кралството Саад Еддин Ел Отмани.

bnt avatar logo
от БНТ
14:39, 29.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По-късно двамата министър-председатели проведоха среща на четири очи.

В Рабат българският премиер отбеляза нарастващия стокообмен между двете страни и посочи Мароко като перспективен външнотърговски партньор.

Премиерът на Мароко благодари, че България като част от Европейския съюз винаги е подкрепяла идеята за тесни отношения между съюза и Мароко. Бойко Борисов добави, че страната ни би желала да се възползва от солидното присъствие на Мароко на Африканския континент.

;

В Рабат българският премиер Бойко Борисов ще разговоря и с председателя на Камарата на съветниците (Горната камара) в мароканския парламент Абделхаким Беншамаш. След срещата министър-председателят Борисов ще изнесе лекция за ролята на България за европейската интеграция на страните от Западните Балкани по време на нашето първо председателство на Съвета на ЕС.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български екип участва в най-голямото учение по киберотбрана на НАТО
Български екип участва в най-голямото учение по киберотбрана на НАТО
Служител на НАП е заловен с подкуп от 15 000 лева
Служител на НАП е заловен с подкуп от 15 000 лева