НОВИНИ

Премиерът Борисов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс

Премиерът Бойко Борисов се срещна с британския посланик Ема Хопкинс. Те са дискутирали информация за евентуалното отравяне на бизнесмена Емил Гебрев и връзка със случая "Скрипал".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:40, 11.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
премиерът борисов срещна британския посланик ема хопкинс

Дискутирахме информация за предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев. Всички партньорски европейски служби вземат сериозно под внимание всякакви обвинения и намеса на руски служби в Европа. Великобритания има своя богат опит, особено във връзка с разследването и представянето на информация по случая Скрипал. Това заяви британският посланик у нас Ема Хопкинс след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Работим в тясно сътрудничество с българските власти и служби. В момента тече разследване, затова не може да дадем детайли, но работим в съвместен екип и близко партньорство, и предстои да установим фактите по този случай. Всички въпроси свързани с националната сигурност на Великобритания и България са от първостепенна важност за нас и ще продължим това разследване дори и след Брекзит, обясни още Хопкинс.


Случаят с оръжейния търговец Емилиян Гебрев влиза в комисията за контрол на спецслужбите, дни след публикации в британски и руски сайт. Според информациите в тях, трети заподозрян за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал от руското военно разузнаване - Сергей Федотов, е бил в България през 2015 г. - по същото време, когато е отровен Гебрев. Той, синът му и директор в оръжейна фирма оцеляват след тежкото отравяне. Комисията ще проверява истинността на данните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камелия Нейкова, ЦИК: Регистрацията за евроизборите не е започнала, липсва указ
Камелия Нейкова, ЦИК: Регистрацията за евроизборите не е започнала, липсва указ
Проф. Григор Горчев: Не е нужно във всяка една община да има болница
Проф. Григор Горчев: Не е нужно във всяка една община да има болница