НОВИНИ

Премиерът Борисов се срещна със зам.-генералния секретар на НАТО Роуз Готемюлер

България е един от най-лоялните членове на НАТО и евроатлантическият й път е стратегическа задача, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата си със заместник-генералния секретар на НАТО Роуз Готемюлер. Премиерът заяви, че България модернизира армията си и призова за приемането на Македония в редиците на Алианса. Според Готемюлер, България има изключителен принос в общите операции на Алианса и похвали българските военни.

Александър Марков
от Александър Марков
14:48, 04.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: България е един от най-лоялните и доказани членове на НАТО. Ние сме доказани и мога да Ви уверя, че нашият евроатлантически път, както и членството ни в Евросъюза са стратегическа наша задача като правителство и партия. Надявам се следващата седмица да изтече срокът, по който трябва да стои на интернет-страницата ни, започваме на МС ще влезе - проектите за модернизиране и придобиване на нов самолет, изтребител, но преди това Сухопътните сили модернизацията им, защото това е изключително важно за нашата държава като тактически планове на военните.
Роуз Готемюлер, заместник-генерален секретар на НАТО: Ние сме тук, за да подкрепим още по-тясното сътрудничество в рамките на НАТО с ценен партньор като България, която се е доказала като такава със своя изключителен пренос в рамките на общите ни операции. Ще Ви отлича за участието в Косово и Афганистан. Бих искала да похваля и Вашите Въоръжени сили, особено с оглед на това, че предстои и техният празник - Денят на Св. Георги - 6 май. Бихме искали да подчертаем нашето уважение и висока оценка за техните действия и възхищението, което имаме, за мъжете и жените в редиците на българските Въоръжени сили.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В края на 2020 г. се очаква да бъде открит нов граничен пункт с Македония
В края на 2020 г. се очаква да бъде открит нов граничен пункт с Македония
Пет деца са в болница след инцидент с пиратки в Добрич
Пет деца са в болница след инцидент с пиратки в Добрич