НОВИНИ

Премиерът Борисов ще бъде на посещения в Гърция и в Босна и Херцеговина

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещения в Гърция и в Босна и Херцеговина днес и утре, съобщиха от правителствената пресслужба.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:47, 04.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
премиерът борисов посещения гърция босна херцеговина

Днес в Солун българският премиер ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. В рамките на четиристранната среща, с премиерите на Гърция и на Румъния Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и с президента на Сърбия Александър Вучич, Борисов ще обсъди ускоряването на реализацията на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на държавите в региона. Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност.

Утре в Сараево министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. В рамките на посещението премиерът Борисов ще бъде награден със "Златен плакет - Европейска личност на годината", даван от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. Призът се дава на премиера Борисов за личното му ангажиране за икономическото сътрудничество в региона.

В състава на официалната делегация в Гърция и в Босна и Херцеговина ще бъде и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрастват се пожарите в Калифорния
Разрастват се пожарите в Калифорния
29 души са загинали, след като ферибот потъна в Индонезия
29 души са загинали, след като ферибот потъна в Индонезия