Премиерът Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството ни

На 13 юли премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Днес депутатите гласуваха процедурни правила, които предвиждат премиерът Борисов, в рамките на 10 минути, да представи доклада на Министерския съвет за участието на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през предходното председателство, както и приоритетите на страната ни през текущото.

от БГНЕС
10:16, 11.07.2018
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
премиерът борисов представи резултатите европредседателството

Правилата предвиждат в рамките на изслушването изказвания да се правят и от името на парламентарните групи, а депутатите ще могат да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да вземат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент.

Премиерът Бойко Борисов вече представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. Сред тях той открои бъдещето на Европа, европейската перспектива за Западните Балкани, младите хора, сигурността и стабилността в Европа, както и цифровата икономика.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
НС призова директорът на Агенцията по лекарствата да бъде изслушана
НС призова директорът на Агенцията по лекарствата да бъде изслушана
Гръцкото правителство е решило да изгони двама руски дипломати
Гръцкото правителство е решило да изгони двама руски дипломати