НОВИНИ

Премиерът: Подкрепям политиката на здравния министър

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че продължава да стои зад политиката на здравния министър Петър Москов. На призивите на БСП и ДПС Москов да се оттегли от поста, премиерът даде да се разбере, че няма намерение да иска оставката му.

bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 09.03.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Бойко Борисов - министър-председател: Има много да чакат. Естествено, че продължавам да го подкрепям и не коментирам и решенията на КС. Това, с което министър Москов ни запозна по решението, ще бъде прецизирано, ще бъде внесено пак и съответно съм убеден, че знае какво прави. Така че ще се съобразим с мотивите на КС и ще бъдат поправени.

Михаил Миков - председател на БСП лява България: Да си събира чуковете Москов и да се изнася и друг човек да дойде, и да прави това, което ГЕРБ трябва да прави в областта на здравеопазването. Маса неща могат да се направят, за да стане то по-достъпно, сега е само бизнес.

Хасан Адемов - ДПС: Сега въпрос на достойнство и чест е той да излезе от тази ситуация, при положение, че основните елементи от неговата реформа са отменени от КС, при положение, че НРД няма да бъде подписан означава, че министър Москов трябва да бъде така добър да си подаде оставката.

Радан Кънев - председател на ДСБ: Мога да споделя, че съм изключително разтревожен, защото за повече от година мнозинството и правителството имат много малко успехи и много малко неща, които изобщо доведоха до промяна. Основната промяна в България е промяната в здравеопазването, ако тя бъде прекършена, всичките ни усилия изглеждат безплодни.

Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт: В непълния си, незавършения си вид, здравната реформа доказа, че за една година могат да се икономисат 500 милиона от бюджета на здравната каса, които бяха преразходвани към началото на 2015-та година. Важното е, че тази реформа дава резултати вече, така че усилията на екипа на министерството трябва да бъдат насърчавани.

Цветан Цветанов - председател на на ПГ на ГЕРБ: Здравната каса за 2015г. приключи без дефицит и това смятаме, че са добри стъпки, които дават възможност за реални реформи в сектора на здравеопазването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съюзът на съдиите: Прави се опит за накърняване независимостта на съда
Съюзът на съдиите: Прави се опит за накърняване независимостта на съда
Обучение с таблети в училище
Обучение с таблети в училище