НОВИНИ

Премиерът връчи на Васил Михайлов наградата "Паисий Хилендарски"

Легендарният актьор Васил Михайлов е тазгодишният носител на държавната награда "Свети Паисий Хилендарски", която се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с историята и традициите ни. На церемония в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов връчи на Васил Михайлов високото отличие.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:36, 14.11.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Легенда за поколения българи и в киното, и на сцената, с десетки роли и една емблематична - тази на Капитан Петко Войвода в едноименния филм. Възпитател на нацията - така премиерът Борисов нарече Васил Михайлов при връчването на отличието.

Бойко Борисов - министър-председател: Радвам се, че този път наградата съвпадна с един от любимите ми артисти. Мисля, че него спокойно можем да го наречем действително един народен будител.

Радвам се най-много, че сте ме сложили в отбора на най-големите майстори в изкуството и културата, каза с благодарност Васил Михайлов.

Васил Михайлов: Да кажа в заключение това, че аз все пак още съм на коня, защото си спомням преди много, много години как при връчването на една награда дойде човек на количка и каза: Ама връчвайте ги тез награди по-навреме, бе, докато имаме възможност да ги вземем..."

Пет постановки на три театрални сцени са част от творческото амплоа на актьора с днешна дата

По време на церемонията Борисов се похвали и с новия бюджет за следващата година, в който са заложени и 20 милиона лева повече за култура, филми, представления и театри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничават високите цени за разговори с други държави от ЕС
Ограничават високите цени за разговори с други държави от ЕС
ДПС с коментар за доклада на ЕК
ДПС с коментар за доклада на ЕК