НОВИНИ

Ангел Попов: Твърдо сме застанали зад нашите превозвачи, ще ги защитим докрай

Правителството подкрепя позицията на транспортния бранш у нас за новия пакет за мобилност. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с представители на сектора. Според превозвачите новите европравила заплашват с фалит много български фирми, от бранша са готови за протести на 16 и 17 май, когато в София ще се проведе срещата на върха ЕС - Западни Балкани. Гости по темата в сутрешния блок на БНТ - Ангел Попов - заместник-министър на транспорта и Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи.

bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 10.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Може би и би трябвало да се намери компромисен вариант, така заместник-министърът на транспорта Ангел Попов коментира темата.

Той подчерта, че държавата защитава исканията на превозвачите, които определи като "много конструктивни и правилни".

Ангел Попов - заместник-министър на транспорта: От първи януари, когато приехме ние председателството имахме много сериозни амбиции да привършим този пакет в посока положителна за нашите превозвачи. Предоставили сме изключително много документи, доказващи разликата между френските и немските транспортни фирми, разликата между българските и румънските транспортни фирми. Предоставихме информация колко хора се занимават в този сектор, колко семейства са ангажирани с това, колко моторни превозни средства.

Попов поясни, че преговорите са много трудни и държавите са разделени на два лагера. Твърдо сме застанали зад българските превозвачи, ще ги защитим докрай, подчерта той.

;
Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи: Нашият бизнес е тежък, свързан с много проблеми на пътя и с водачите, с кадрите. Имаше едно "теглене" на европейските фирми точно от транспорта. Те получиха най-доброто от цялата верига - спедицията и логистиката, а тежкото остана за нас българите, румънци, поляци, чехи. Сега се наблюдава точно обратното, има голям интерес към транспoрта, а не съм убеден, че те могат да го вършат така, както ние го вършим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебен център за диагностика на електрически автомобили отваря врати
Учебен център за диагностика на електрически автомобили отваря врати
Радослава Ненова, жената до Боян Петров: Днес е възможно да излети и хеликоптер
Радослава Ненова, жената до Боян Петров: Днес е възможно да излети и хеликоптер