НОВИНИ

Приключи панаирът на шоколада в Перуджа

В Перуджа приключи "Еврошоколад" - известният панаир на шоколада, който превръща столицата на италианската провинция Умбрия в едно от най-щастливите места в света. Градът с многовековна история и паметници на културата, известен с умбрийската живописна школа от Ренесанса, привлича туристи през цялата година.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:22, 24.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още
приключи панаирът шоколада перуджа

Всяка година, в течение на десетина дни, улиците на Перуджа се изпълват с хора, по чиито лица се изписани наслада и щастие. Те не говорят много. Пък и защо да се описват тези шоколадови топки? Лицата на хората казват всичко.

Както знаем, шоколадът зарежда с ендорфин, хормонът на щастието. Дори кратко минаване през тези магазинчета и щандове по улиците на Перуджа носи добро настроение. Освен чист шоколад, се предлагат шоколадови изделия с лешник, мента, портокал, карамел и какво ли не още. В панаира участва компанията "Перуджина", известна с бонбоните "Бачи" или "целувки". Но не липсват изделия на "Линд", "Кафарел" и други известни марки. Тук има шоколадови скулптури, улични спектакли и дори шоколадово спа. "Еврошоколад" се провежда от 1993 г. Той е един от най-големите празници на шоколада в Европа и всеки път привлича в Перуджа около един милион посетители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павел Поппандов с награда за цялостно творчество от фестивала в Сливница
Павел Поппандов с награда за цялостно творчество от фестивала в Сливница
330 американски военни ще бъдат разположени в Норвегия
330 американски военни ще бъдат разположени в Норвегия