НОВИНИ

Приключи първият кръг на подновените междусирийски преговори

Специалният пратеник на ООН за Сирия и посредник в междусирийските преговори в Женева Стафан де Мистура връчи на всички преговарящи делегации документ с 12 принципа, които ще бъдат основата за втори кръг от преговори, предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:01, 03.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
приключи първият кръг подновените междусирийски преговори

Новината съобщи Хамза Мунзар, ръководител на представители на сирийската опозиция, обединени в така наречената Московска платформа. Документът връчен на делегациите е бил от една страница. Де Мистура е казал на участниците в разговорите, че те ще бъдат подновени в идните седмици. Точна дата обаче не е посочил, разказа Мунзар, цитиран от ТАСС. Очаква се вторият кръг от преговорите за Сирия да започне във втората половина на март.

Според представители на различните делегации става дума за периода 20-23 март, допълва ТАСС. В Женева сирийската опозиция бе представена от групи, известни като Московска и Каирска платформа и от делегация на Висшия преговорен комитет. Първите две са формирани по време на срещи за Сирия в Москва и Кайро. Ръководителят на делегацията на Висшия преговорен комитет Насър ал Харири пък каза, че приключилият днес кръг от преговори не е донесъл конкретни резултати, но общата атмосфера е била по-положителна в сравнение с разговорите отпреди година, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Секторът на услугите в САЩ расте с най-бърз темп от 2015 година
Секторът на услугите в САЩ расте с най-бърз темп от 2015 година
Сръбският премиер планира скорошна среща с руския президент Путин
Сръбският премиер планира скорошна среща с руския президент Путин