НОВИНИ

Призьорите от конкурса "Да украсим София за Коледа" получиха своите награди

Победителите от конкурса "Да украсим София за Коледа" получиха лично от кмета на града Йорданка Фандъкова своите награди. За първи път та са парични и имат за цел да мотивират повече хора да се включат в инициативата.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
20:15, 02.02.2018
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

"Да украсим София за Коледа" се организира за 4-та година и има за цел да стимулира жителите на Столичната община да направят дома си по-красив за празника и така да допринесат за коледният дух в града. Победителят се избира след гласуване в социалните мрежи, а първата награда от 1200 лева отиде при Борислав Муеров.

Камелия Моерова: "Къщата, която украсихме, се намира в квартал "Панчарево". Там всяка Коледа моят баща украсява по този начин дома ни, като иска да запазим коледния дух, като всяка година разраства украсата. Тази година по инициатива на мен и на моята сестра, като една благодарност за това, което прави, видяхме конкурса и решихме да пробваме."

Втората награда в размер на 600 лева беше присъдена на етажната собственост на блок 226 в Люлин. Обитателите на 17 апартамента се обединяват около идеята и така:

Младен Георгиев, председател на етажна собственост на блок 226-А: "Сградата, като се започне от входната врата с пътеките вътре, човек има усещането че влиза в 4-звезден хотел, а не във вход в "Люлин". Разбира се, за нас беше много по-трудно, защото да обединиш няколко десетки софиянци, макар и съседи, коства много повече усилия."

Румен Миронов за първи път украсява семейния си кемпер. На багажника му поставя светеща елха и подаръци във формата на пожелания. Паркира украсения автомобил в центъра на квартал "Захарна фабрика" и така печели третото място и съответно 300 лева.

Румен Миронов: "Трето място: 5900 лампички, за всички беше много странно как така нещо толкова голямо свети и се движи. Вечер се стараехме да обикаляме София, всички квартали, за да видят това, което сме направили, за нашите съграждани и основно за децата."

Всички наградени са категорични - ще участват и в следващия конкурс, а от Общината напомниха, че през предстоящия летен сезон може да облагородят градинката пред блока, като кандидатстват по програмата "Зелена София".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има недостиг на защитени жилища за хора, претърпели насилие
Има недостиг на защитени жилища за хора, претърпели насилие
ЕС насърчава пиенето на чешмяна вода
ЕС насърчава пиенето на чешмяна вода