НОВИНИ

Проблеми с двора на Испанската гимназия

Директорът и родители на учениците от испанската гимназия "Мигел де Сервантес" подадоха сигнал за имот в непосредствена близост до двора на училището, който не се стопанисва и се е превърнал в сметище. След репотрерска проверка на БНТ2 екипът ни установи, че двора на елитната гимназия е в съседство с частния имот който е пълен с бирени бутилки и други боклуци.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
19:06, 06.01.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Година и половина никой не стопанисва сградата до двора на испанската гимназия, защото двама кандидат-собственици оспорват имота. Учениците всеки ден, за да стигнат до вратата на училището минават покрай купищата с бирени бутилки. От пролетта на 2015 година по думите на директора на испанската гимназия, имотът вече има собственик.

"Този собственик обаче продължава да не поддържа своя имот. И наистина беше безкрайно неприятна гледката за всички родители на първия учебен ден", каза Зорница Йончева - директор 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес".

Проблемът с имотът до двора на училището не е само, защото разваля визията на елитната гимназия.

"Ако тя продължи да е в това състояние или се влоши това състояние и почнат да падат керемиди, те ще падат в двора на пътека, по която минават всеки ден ученици. Каквито и да са намеренията на собственика ние е добре да ги знаем", допълни Зорница Йончева.

Свързахме се с район "Оборище", откъдето казаха, че преди няколко месеца е сложена ограда, която да ограничава достъпа на външни лица до имотът. От Общината казаха, че поддръжката на двора на частния имот е задължение на неговите собственици, от които очакваме отговор по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеоновският лифт отново е отворен
Симеоновският лифт отново е отворен
Ученик извади светия кръст на Йордановден
Ученик извади светия кръст на Йордановден