НОВИНИ

14 русенци пострадаха от поледицата

14 са пострадалите русенци в резултат на поледицата и заледените тротоари, съобщиха от спешното отделение на Многопрофилната болница в Русе. 9 от тях са със счупени ръце, останалите са с травми на краката. Заради поледицата днес временно беше спряно движението за всички превозни средства по пътните отсечки Русе-Силистра и Русе-Бяла.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
19:00, 06.01.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Тротоарите в Русе се превърнаха тази сутрин в пързалки, а колите, спрени на открито, бяха покрити с тънък слой лед. За да стигнат до работните си места, повечето русенци предпочетоха да вървят по пътните плътна, които бяха почистени и опесъчени, но така бяха по-уязвими за преминаващи автомобили. От общинския отдел „Обществен ред и сигурност” съобщиха, че приоритетно се обработват срещу замръзване автобусните спирки и пешеходните пътеки.

Още до обяд в спешния кабинет са били прегледани 12 души. В 4 от случаите възрастните хора за получили травми на главата след падане по заледените улици. По-сериозно пострадалите, за които се е наложило оперативно лечение, са приети в болницата. Останалите са освободени за домашно лечение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Богоявление най-смелите мъже скочиха в ледените води на Дунав
На Богоявление най-смелите мъже скочиха в ледените води на Дунав
Хранителни пакети за социално слабите
Хранителни пакети за социално слабите