НОВИНИ

Българският червен кръст раздава храни в Кюстендил

От днес в Кюстендил Българският червен кръст започна раздаването на хранителни помощи от Европейския съюз по програма "Разпределяне на храни от интервенционалните запаси на Европейския съюз". Право на помощ в общината имат над 2300 социално слаби, които са били на енергийно подпомагане през предходния отоплителен сезон.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 06.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Доброволци на Българския червен кръст раздаваха индивидуални пакети с 5 кг брашно, по 3 кг спагети и леща, по две консерви с компот и по килограм конфитюр.

С хранителни продукти ще бъде зарадвана и възрастна жена, чиято дъщеря бе дошла до пункта да вземе пакета.

"Тя е доволна на всичко, което ѝ се полага, защото е възрастна и е болна."

Сред нуждаещите се днес имаше и недоволни.

"Хората имат нужда от олио, захар,брашно, там други неща, а на мен не ми требват такива", каза Славка Николова.

Хранителни продукти ще получат хората включен в списък изготвен от дирекция "Социално подпомагане" при това само срещу лична карта или пълномощно, подписано от хората,които имат право на помощта.

"В момента няма много желаещи, може би факта, че не могат да намерят склада, в който ги раздаваме продуктите, но според мен е въпрос на време да дойдат да си ги вземат", каза Радмила Иванова - координатор в БЧК - Кюстендил.

Складът на Червения кръст в Кюстендил се намира в близост до енергоразпределителното дружество. От понеделник следващата седмица храни ще се раздават и в останалите 8 общини в региона, хората, които имат право на помощта, са над 6 хиляди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хранителни пакети за социално слабите
Хранителни пакети за социално слабите
Успешен български музикант в Норвегия
Успешен български музикант в Норвегия