НОВИНИ

Хранителни пакети за социално слабите

От днес БЧК в Русе започва да раздава пакетите с хранителни продукти на социално слабите, осигурени от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица. В Общината право на тази помощ имат към 2500 души. В останалите селища в региона храните ще започнат да се раздават следващата седмица.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
18:59, 06.01.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

5 кг брашно, 6 пакета спагети, компот, конфитюр, 3 кг леща – това е първият транш от помощи, които ще получат социално слабите. Доброволците от Българския червен кръст са бяха постарали да обезопасят стъпалата към склада, за да не пострада някой от хората.

Красимир Косев за първи път получава такава помощ – казва, че е финансово притеснен - вече е на пенсионна възраст и може да си намери работа, а има и проблеми със зрението.

„Добре ще бъде, не е лошо, само че трябваше малко по-рано да я дадат. Бяха Казали по Коледа”, коментира Красимир.

Помощта може да се получи не само лично, но и от близък, който носи пълномощно и личната карта на човека, одобрен за подпомагане.

„Това става като се вписва в отделна графа кой получава помощта”, обясни доброволката Татяна Обретенова.

През следващата седмица по график кметовете на селища в региона ще получат от тук пакетите, за да ги предоставят на нуждаещите се по места. Те трябва да бъдат раздадени до 29 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 русенци пострадаха от поледицата
14 русенци пострадаха от поледицата
Българският червен кръст раздава храни в Кюстендил
Българският червен кръст раздава храни в Кюстендил