НОВИНИ

Продължава напрежението в село Глогово

Напреженето в тетевенското село Глогово остава. Засилено полицейско присъствие и жандармерия в селото, след масовия бой в събота с брадви, сопи и ножове между две враждуващи групи. На трима от участниците в масовия бой е повдигнато обвинение за хулиганство. Двама от тях са освободени с парична гаранция, а на един е наложена мярка - подписка. Репортаж на Дарина Цветкова.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
18:04, 11.05.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пострадали от сбиването твърдят, че конфликтът e политически. За това е категоричен Асен Асенов, чиято къща била нападната в събота. Тогава е пострадала майката на Асенов, която днес беше оперирана в болницата в Тетевен.

Асен Асенов - общински съветник от ГЕРБ
В събота, около 10 ч. Ангел Веселинов Ибришимов, общинският съветник от ДПС, спира пред нашата къща и казва - тази вечер ще ви избием. Аз имам пари, ще ви платя, ще ви купя, каквото си искам това ще направя. След около 15-20 минути започнаха да се събират около 30-40 човека. Нямаше 20 минути започнаха да хвърчат дъжд от бутилки, пълни с бира към нашата къща.

Потърсихме Ангел Ибришимов, който живее в съседната къща, но не беше открит за коментар на случилото се . Кметът на селото, който е избран с листата на ДПС категорично отрече конфликтът да има политически характер и той да е замесен по някакъв начин.

Бисер Габровски, кмет на Глогово
Аз нямам такова усещане, че е политическо. Самите младежи си търсят карез един другиго. Но не го поставям политически да е този момент. Не заставам нито на едната страна, нито на другата. Но ъвобще не толерирам това, което се случи тук през последните 3-4 дни

Кметът допълни, че заедно с общинския съвет и помощта на полицията смята до края на седмицата да проведе общо събрание с всички жители, за да се потушат страстите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От специалния ни пратеник: Според букмейкърите Поли ще е в челната тройка
От специалния ни пратеник: Според букмейкърите Поли ще е в челната тройка
По 3000 лева за семейства с репродуктивни проблеми в Кюстендил
По 3000 лева за семейства с репродуктивни проблеми в Кюстендил