НОВИНИ

Продължава ремонтът на закрития плувнен басейн в Стара Загора

Стара Загора ще се сдобие с едно от най- модерните съоръжения за плуване в страната. Реконструкцията е на стойност близо 2 милиона лева ocъщecтвeн c eвpoпeйcĸaтa инициaтивa зa ycтoйчивo гpaдcĸo paзвитиe ЈЕЅЅІСА. Цялocтният peмoнт нa зaĸpития плyвeн бaceйн в града обаче, се забави.

bnt avatar logo
от Д.Петкова/И.Янев
09:57, 26.11.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

През лятото на 2015 година Община Стара Загора предприе основен ремонт на единствения в града закрит плувен басейн. Ремонтът трябваше да продължи 7 месеца и да приключи в началото на тази година, което не се случи и срокът беше удължен заради непредвидени обстоятелства. По време на изпълнението, след разкриване на таванската плоча на високото тяло на басейна, комисия е установила изключително сериозни дефекти и повреди в плочата. Това би могло да доведе до непредвидено разрушаване, както и появата на значителни деформации, водещи до опасност за живота и здравето на хората. Затова реконструкцията продължава и в момента.

Христо Петров, управител на басейн: "Ремонтът върви много добре, с много бързи темпове на този етап и се надяваме в най - скоро време да се открие."

Друг основен проблем се оказал и изграждането на преградна стена в басейна отговаряща на всички изисквания на Българската федерация по плуване. Строителите започнали да я правят по тясна, а според стандартните размери трябва да е широка един метър и разположена по средата на съоръжението.

Стефан Данчев, клуб по плуване: "Стената в момента се проектира, надяваме се да направят така, че да отговаря на изискванията и да бъде безопасна за здравето на трениращите и спортуващите в плувния басейн."

Ако бъдат спазени всички изисквания в Стара Загора ще могат да се провеждат състезания от републиканския шампионат. В момента са изградени изцялo нoви cиcтeми зa циpĸyлaция и зa пoчиcтвaнe и oтoплeниe нa вoдaтa, нoвa вeнтилaция и ĸлимaтизaция. Монтирани са и coлapни пaнeли, ĸoитo щe пoдпoмaгaт ocигypявaнeтo нa нeoбxoдимaтa тeмпepaтypa нa вoдaтa. Πлyвният бaceйн щe има и тpибyни зa зpитeли - oбщo 400 мecтa, paзпoлoжeни нa двe нивa.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина скандалният фотограф Дейвид Хамилтън
Почина скандалният фотограф Дейвид Хамилтън
Курс по спелеология за децата на Банско Филм Фест
Курс по спелеология за децата на Банско Филм Фест