НОВИНИ

Продължават преговорите за текстовете от Изборния кодекс

Продължават преговорите между партиите от управляващото мнозинство по текстовете от Изборния кодекс. Премиерът Бойко Борисов днес разговаря с лидерите на Патриотичния фронт за президентското вето върху текстовете, свързани с гласуването в чужбина. На срещата присъстваха и депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов продължават да настояват, че ветото трябва да бъде отхвърлено. В същото време управляващите обсъждат промени в някои от текстовете, които да гарантират правата на сънародниците ни зад граница.Вижте прякото включване на Надежда Василева от Народното събрание в "По света и у нас" в 18:00 ч.

Надежда Василева
от Надежда Василева
14:45, 10.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател
ГЕРБ като партия винаги е била гарант за това всеки бг гражданин да бъде чут. Колегите от ПФ имат своите опасения за националната сигурност, за неуредици, които досега е имало в изборния процес, не само в България, но и в чужбина, и продължават да настояват да има гаранции, за което и ние сме за максимална прозрачност и чистота на изборите.
Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт
ПФ не е склонен да гласува за приемането на ветото, ние оставаме на позицията, че то трябва да бъде отхвърлено, но от друга страна чухме доста разумни предложения от колегите от ГЕРБ и РБ.
Красимир Каракачанов - съпредседател на Патриотичния фронт
ПФ е за едно стабилно и силно бг правителство. Тук не трябва да има съмнение. Нашите аргументи винаги са били насочени към това не да се ограничават правата на българите, а да се гарантира националната сигурност.
Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ на Реформаторския блок
За мен няма опасения за предизвикване на хаос, предсрочни избори и проблеми с мнозинството.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ излиза от властта?
АБВ излиза от властта?
След сбиване пред столично училище
След сбиване пред столично училище