НОВИНИ

Протест на надзирателите и съдебната охрана

Протестите на надзирателите в затворите и съдебната охрана продължават. Този път недоволните от лошите условия на труд излизат пред съдебните палати в страната. В София протестът започна в 8:30 часа и продължи близо 30 минути, когато служителите отидоха на работа. Искания са за 20% увеличение на заплати и щатните бройки.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
08:58, 31.01.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Ивайло Григоров, член на Синдикат на служителите в затворите: Нашите протести се чуват. С Министерството на правосъдието водим преговори от 6 месеца и то е на мнение, че нашите искания са справедливи, навременни, адекватни и законни. 15 дни, след като е изпратено писмо до Министерството на финансите, дали ще бъдат изпълнени нашите искания,отговор на това писмо няма, което показва отношението към сектор "Сигурност". 5-процентното увеличение беше машинално за целия сектор. В момента с последното увеличение в МВР, с тези 100 млн.,които бяха дадени, се получава ножица в заплатите на служители по един закон, тъй като ние сме служители по един закон с колегите от МВР, със сходни длъжности задължения, от порядъка на 200 лв.
Красимир Бекяров, председател на Синдикат "Охрана": Символът на балоните, които пуснахме, беше изпълнение на едни празни обещания, тъй като 6 месеца се дават едни обещания, каквото във сектор Сигурност, това и при вас и ние го видяхме, празните обещания литнаха в небето. Недостигат служители. Ние не можем да поемем всички съдебни сгради, които по закон би следвало да охраняваме. Много сгради се охраняват и от по един служител. Това е и на база на това, че непрекъснато се откриват съдебни зали. Само за последните няколко месеца се пое охраната на новия районен съд, сградата на стария си остана.

Днес протести ще има в общо над 20 града в цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес в Българското пътуване в Европа: Брекзит и историята на една любов
Днес в "Българското пътуване в Европа": Брекзит и историята на една любов
110 часа преки предавания по БНТ 1 и БНТ HD за Олимпийските игри в Пьонгчанг
110 часа преки предавания по БНТ 1 и БНТ HD за Олимпийските игри в Пьонгчанг