НОВИНИ

Продуцентът на "Мулен Руж" и "Ромео и Жулиета" ще води часове в НАТФИЗ​

Продуцентът на филмите "Мулен Руж" (2001), "Ромео и Жулиета" (1996) и "Танцуващо сърце" (1992) Мартин Браун ще работи със студентите в НАТФИЗ по покана на ректора проф. Станислав Семерджиев, съобщават от академията.

продуцентът мулен руж ромео жулиета води часове натфиз​
bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 26.05.2018
Чете се за: 00:22 мин.
Още

От 4 до 8 юни гостът ще води часове със студенти от специалностите "Мениджмънт в екранните изкуства", "Драматургия", "Филмова и телевизионна режисура", "Филмов и телевизионен монтаж", "Филмов и телевизионен звук", "Екранни изследвания и журналистика" и "Анимация".

Мартин Браун е продуцент на игрални и документални филми, копродукции, телевизионни програми и реклами за местния и международния пазар.

Филмите му се реализират с бюджети между един милион и 100 милиона долара. През 2001 г. получава наградата за продуцентство "Дарил Ф. Занук" от американската продуцентска гилдия. Същата година е номиниран за "Оскар" за "Мулен Руж".

Компанията му се занимава и с консултантска дейност - за развитието, продукцията, постпродукцията, субсидирането и инфраструктурата на местни и отвъдокеански проекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа на Цариградско шосе до Софийския университет
Верижна катастрофа на "Цариградско шосе" до "Софийския университет"
Разговорите за името на Македония се преместват в Брюксел
Разговорите за името на Македония се преместват в Брюксел