ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

 

Проф. Донка Байкова потвърди, че сьомгата е най-токсичната храна

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
7355
Чете се за: 00:20 мин.

Оказа се, че според френски журналисти, сьомгата е най-токсичната храна на света. Това потвърди и диетологът проф. Донка Байкова в студиото на "Денят започва". По думите й, сьомгата е много полезна, белтъчна храна, богата на Омега 3 мастни киселини, но е и много мазна храна. 100 грама сьомга съдържа около 200 калории, която е с богато мастно и водно съдържание.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

"Ако е диворастяща сьомга е с около 25% по-ниско калорична, с по-малко наситени животински мазнини, а по-богата на Омега 3, на минерали, витамини, изобщо с по-добра хранителна стойност. Но тя започва да изчезва от големите водоеми и сьомгата, която ние консумираме обикновено е от развъдници. Хайверът се пренася в един сладководен басейн, след 6 месеца я пренасят на брега на морските и океанските водоеми, за да я отглеждат по-нататък и я хранят докато стигне до определен размер. Тези риби са много екземпляри, които се отглеждат в малки площи и се хранят с различни смески", обясни професор Байкова.

Вижте целия разговор с проф. Донка Байкова в "Денят започва"!

Свързани статии:

Швеция изнася сьомга с диоксин, сочи журналистическо разследване
Швеция изнася сьомга с диоксин, сочи журналистическо разследване
Шведски фирми изнасят незаконно сьомга със съдържание на диоксин в...
Чете се за: 00:59 мин.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?