НОВИНИ

Проф. Донка Байкова потвърди, че сьомгата е най-токсичната храна

Оказа се, че според френски журналисти, сьомгата е най-токсичната храна на света. Това потвърди и диетологът проф. Донка Байкова в студиото на "Денят започва". По думите й, сьомгата е много полезна, белтъчна храна, богата на Омега 3 мастни киселини, но е и много мазна храна. 100 грама сьомга съдържа около 200 калории, която е с богато мастно и водно съдържание.

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 18.10.2016
7137
Чете се за: 00:20 мин.

"Ако е диворастяща сьомга е с около 25% по-ниско калорична, с по-малко наситени животински мазнини, а по-богата на Омега 3, на минерали, витамини, изобщо с по-добра хранителна стойност. Но тя започва да изчезва от големите водоеми и сьомгата, която ние консумираме обикновено е от развъдници. Хайверът се пренася в един сладководен басейн, след 6 месеца я пренасят на брега на морските и океанските водоеми, за да я отглеждат по-нататък и я хранят докато стигне до определен размер. Тези риби са много екземпляри, които се отглеждат в малки площи и се хранят с различни смески", обясни професор Байкова.

Вижте целия разговор с проф. Донка Байкова в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Заплаха за генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова
​Заплаха за генералния секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова
ООН обяви прекратяване на огъня в Йемен
ООН обяви прекратяване на огъня в Йемен