Проф. Пилософ определи нападките срещу него като организирана кампания

Шефът на Фонда за лечение на деца определи обвиненията срещу него за подмяна на решения, медицински експертизи и забавяне на протоколи като явно организирана кампания, но с ограничен репертоар. За по-малко от седмица вече са подадени четири оставки в обществения съвет на Фонда заради липса на диалог с директора.

от БНТ
08:51, 27.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
Още

В студиото на "Денят започва" професор Владимир Пилософ опроверга твърдението, че се подменят решения, като се защити, че от 21 април досега всички деца, които е трябвало да заминат за чужбина са го направили, а останалите са получили подкрепа в България.

проф. Владимир Пилософ - директор на Фонда за лечение на деца: Администрацията на Фонда е 8 души, заедно с мен. Какво да правим първо? - да отговаряме на членовете на обществения съвет, да движим преписките, за да могат всички деца да заминат там, където трябва и да получат каквото трябва...? Има и по-добри примери - има членове на обществения съвет, които заради някакъв проблем дойдоха на място, седнахме, огледахме и се оказа, че няма проблем. Окончателните решения в крайна сметка се подписват от директора. Но е възможно някъде да бъде допусната някаква грешка. Това не означава, чме някой подменя. От 80-90 деца имало една-две фактически грешки, просто технически направени - ами, нали там е оригиналната преписка?! Вчера получих уверение, че нашата информационна система ще заработи и тогава подобен род грешки ще бъдат минимални или почти няма да ги има. Никой не си задава този въпрос, че ние работим ръчно - просто няма информационна система.

Вижте целия разговор с проф. Владимир Пилософ в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
За какво спориха Хилари Клинтън и Доналд Тръмп?
За какво спориха Хилари Клинтън и Доналд Тръмп?
Осъдиха жена от Флорида за изнасяне на технологии за Китай
Осъдиха жена от Флорида за изнасяне на технологии за Китай