НОВИНИ

Google ще развива цифровите умения на 15 000 българи

„Гугъл“ започна програма за развитие на цифровите умения на граждани и предприемачи в България. С нея технологичният гигант ще разшири т.нар. проект „Дигитален гараж“, който досега беше само във виртуален формат. Премиерът Бойко Борисов и представители на „Гугъл“ обявиха началото на инициативата.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
21:07, 14.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

На безплатни работилници в 37 града една дузина специалисти ще подобрят дигиталните познания на 15 000 българи. Срокът е една година. Обучението е насочено към малките и средни предприятия, за да им помогне да се възползват от новите технологии.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Светът върви в тази посока и то с толкова ускорени темпове, че ние не можем дори да ги асимилираме. Всички ние трябва да се променяме и най-вече ако искаме да сме конкурентоспособни на пазара.
;

А пазарът ще става все по-зависим от технологичния прогрес.

Анете Крьобер-Риел - ст. директор Публични политики и връзки с правителствата, „Гугъл“: През следващите 10-15 години автоматизацията ще промени работната среда. Ще бъдат създадени 21 милиона нови работни места. А 90 процента от всички работни места ще изискват поне основни цифрови умения.
Ева Майдел - евродепутат от ЕНП и ГЕРБ: В цяла Европа близо 44 процента от хората нямат дигитални умения. Така че всяка една държава имаме нужда от по-голямо обучение в тази посока.

През март Гугъл обеща до 2020 година да помогне на 1 милион европейци да си намерят работа или да постигнат бизнес растеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Традиционни ястия с биопродукти за срещата на върха Западни Балкани - ЕС
Традиционни ястия с биопродукти за срещата на върха Западни Балкани - ЕС
Български балет на сцената на Болшой театър в Москва
Български балет на сцената на Болшой театър в Москва