НОВИНИ

Прокуратурата повдигана обвинение на следовател от Несебър

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Иван Христов - следовател от Окръжна прокуратура-Бургас за принуда спрямо двама полицаи от районното управление в Несебър. Това съобщиха от пресцентъра на на прокуратурата.

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 04.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
прокуратурата повдигана обвинение следовател несебър

Според държавното обвинение Христов е залоупотребил с властта си и е упражнил вербален натиск върху полицейските служители, като така ги е принудил да не изпълнят напълно служебните си задължения.

Полицаите се отзовали на сигнал за побой до заведение на съпругата на Христов в Несебър. Според свидетели следователят напръскал със спрей германски турист, който си тръгнал от заведението, а други лица го пребили и обрали. След подаден сигнал от граждани, на място дошли служителите на реда и започнали работа по изясняване на случая. През цялото време Христов се намесвал в работата им, казвал им какво да пишат, дискредитирал свидетели и настоял да не се отразява присъствието му на мястото на инцидента.

След това полицаите вместо да извикат разследващ полицаи, написали само докладна записка, която неотразявала истината за случилото се, тъй като се чувствали застрашени от Христов. Впоследствие те обяснили на преките си ръководители какво се е случило.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатите му две обвинения за принуда, Христов може да получи наказание от 2 до 8 години "лишаване от свобода". Към момента на следователят му е взета мярка за неотклонение "подписка".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Твоите права: 200 работници без заплати, фирмата не е във фалит
"Твоите права": 200 работници без заплати, фирмата не е във фалит
МОСВ: Без забрана на строителство в зона Калиакра, ще има големи санкции
МОСВ: Без забрана на строителство в зона "Калиакра", ще има големи санкции