НОВИНИ

Пролетно почистване на столицата започва утре

Столичната община дава старт на кампанията утре в 11:30 часа в парка на Военна Академия "Г. С. Раковски". Ще се почиства парковото пространство от клони и храсти. Ще бъдат посадени и туи между парка и двора на Академията в западната част.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
12:30, 01.04.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Целта на кампанията е софиянци заедно да направят града си още по-чист и зелен. Инициативата е за 14-а поредна година. Тази година Пролетното почистване ще се проведе под мотото "Заедно за по-чиста и зелена столица", а от Столичната община раздават чували и ръкавици, както и посадъчен материал на всички, които желаят да се включат. Подробна информация за пунктовете за раздаване на материали може да се намери на интернет страницата на Столичния инспекторат.

В понеделник започва и седмицата на гората. Цяла седмица активности ще запознават хората с грижата за българската гора, както и с екосистемните ползи от нея. В различните събития, част от Седмицата на гората ще се включат структурите на шестте държавни горски предприятия, Изпълнителна агенция по горите, както и природните паркове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха новия мотосезон
Откриха новия мотосезон
Свлачища в Индонезия взеха 27 жертви
Свлачища в Индонезия взеха 27 жертви