НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

-Къде? -Искам да вляза в театъра. -Като зрител или…-Като актьор. -Трябва да платиш. Каква е цената? -Един живот.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:27, 01.04.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Това пише доайенът на Сатиричния театър Вели Чаушев. В книгата "Видения в небесния театър" събира спомени за любимците на публиката . Казва - дреболии, които са изпадали от официалните портрети. Книгата е специален акцент в програмата за 60-тата годишнина на Сатирата.
Първата жена концертмайстор на Виенската филхармония открива австрийските музикални седмици. Албена Данаилова разчупи стереотипа и се пребори за запазеното за мъже място в прочутия оркестър и вече пет години я виждаме начело, по време на традиционния Новогодишен концерт. Утре ще се насладим на изпълнението на виртуозната цигуларка на концерта в зала "България. Гост-диригент е Йоханес Вилднер, който също доскоро беше част от Виенската филхармония.
Майсторите на фотографията разкриват тайните си у нас. Специалните гости на наградите VIPA 2016 готвят майсторски класове.На 6 април е бляскавата церемония „Фотограф на годината”, а след това идва ред на двудневните лаборатории с Пини Хамоу, Белий Ден и експерта по таймлапс фотография Ерик Нейтън.
Уъркшоп ще подари и унгарският майстор на съвременния танц Ласло Фюльоп. Тази вечер в ДНК заедно с Емеше Цухорка ще представят пред публика „Майка ти на вратата ми”. Експерименталният спектакъл е част от програмата "Мигриращото тяло". Танцьорите не влизат в предварителн подготвени роли. Те разчитат на движението, емоцията и импровизацията, водени от различни ситуации. Някои от тези трикове ще разкрият утре на срещата с български артисти.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва санирането на първите 24 блока в Пловдив
Започва санирането на първите 24 блока в Пловдив
Жертви на наводненията в Австралия
Жертви на наводненията в Австралия