НОВИНИ

Простреляха ученик до столично училище

Стрелба пред сградата на столичното 26-то училище в "Княжево" днес около 15 часа. Прострелян е 14-годишен младеж, инцидентът е станал след скандал между две момчета, свързан със стара вражда за момиче. Извършителят е бивш възпитаник на училището, няма криминални прояви.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
17:45, 26.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Повече от час простреляното момче беше в операционната след стрелба в столичното училище в кв. "Княжево". Даниел е бил прострелян е в областта на слабините.

Мария Пойрязова от "Пирогов" съобщи за БНТ, че не са засегнати жизненоважни органи на момчето. То е било оперирано от завеждащия отделението по детска гръдна хирургия доц. д-р Христо Шивачев и завеждащия отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов. 14-годишният остава в реанимация.

От близки до разследването разбрахме, че пистолетът, с който е стрелял 16-годишният Ивайло, е на бащата му. Той е военен. Майката на простреляното момче Десислава Чавдарова заяви, че я е страх да прати детето си отново на училище. Чуйте я.

;

На мястото на инцидента освен органите на реда, пристигна и заместни-образователния министър Диян Стамотов. Според него пропусквателния режим в училищата е слаб, и трябва да бъде затегнат, ангажира се да потърси подкерпа за това от МВР.

Инцидентът се е разиграл на столичния стадион "Стефан Миленков", а децата нямат право да са извън училище в междучасието.

Според директора на 26 СОУ Елка Велкова причината за инцидента не е техният възпитаник.

;

Продължава установяването на всички обстоятелства около случая. За сега знаем само, че 16- годишен може да се разхожда около училище със зареден боен пистолет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът ще гледат искането на прокуратурата за постоянен арест на охранителите
Съдът ще гледат искането на прокуратурата за постоянен арест на охранителите
Прекратиха обществена поръчка за 28 млн. лв. за озеленяване на София
Прекратиха обществена поръчка за 28 млн. лв. за озеленяване на София