НОВИНИ

Протест блокира за 5 часа международния път Е-79 на входа на Видин

Граждански протест блокира за пет часа международния път Е-79 на входа на Видин. Недоволството е, защото пътят, който води и към "Дунав мост 2", е проектиран преди десетки години и според организаторите от Гражданско обединение "Единни за промяна", не може да поеме засиления трафик. Настояват за магистрала до София, а също и за тунел под Петрохан, за да се улесни връзката на региона със столицата.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
18:35, 27.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протестиращи преминаха с автомобили през целия град и спряха на входа на Видин, за да обявят искания си. Не са съгласни с предложението на Агенция "Пътна инфраструктура" за четирилентов път.

Росица Кирова, председател на Гражданско обединение "Единни за промяна": Искаме спешно решение на Министерски съвет, в рамките на една седмица, с което да се започне незабавно изграждане на магистрала, не скоростен път, не четирилентов, трилентов, двулентов.

Настояват също за по-кратък път до столицата през прохода Петрохан, който ще реши и икономически, и социални проблеми на региона, който е най-обезлюдяващият и един от най-бедните в страната.

Според участници в протеста заради засиления трафик съществуващият път е причина за чести катастрофи.

Казват, че липсата на нормална пътна връзка поставя в изолация Северозапада.

Мариета Георгиева, "Единни за промяна": Да можем да стигаме до всяка точка на България. Така, както и жителите на южната и част.

На входа на Видин участниците в протеста оставиха автомобилите и потеглиха на няколкочасов поход.

Блокираният път на входа на Видин беше причина за километри опашки от автомобили, чакащи да преминат. Организаторите подготвят нови протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Полиция разпръсна протест на хиляди кюрди в град Кьолн
​Полиция разпръсна протест на хиляди кюрди в град Кьолн
Тилърсън: Северен поток 2 е заплаха за енергийната сигурност на Европа
Тилърсън: "Северен поток 2" е заплаха за енергийната сигурност на Европа