САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Протест на журналисти пред БНР

Пред сградата на Националното радио се събират журналисти в защита на свободното слово. Поводът дойде с новината, че журналистката от БНР Силвия Великова е свалена като водещ на предаването "Преди всички". Късно вечерта стана ясно, че тя ще бъде върната на ефир от другата седмица.

от БНТ
12:12, 13.09.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Тази сутрин заради профилактика на предаватели не беше излъчено предаването "Преди всички". От СЕМ проверяват безпрецедентното спиране на сигнала на радиото, съобщиха за "По света и у нас" от регулатора.

От ръководството на БНР излязоха с официална позиция, в която се посочва, че заради силния обществен отзвук Управителният съвет е изслушал директора на програма „Хоризонт" Николай Кръстев. Освен това съветът споделя становището на Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръчва да има плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. За целта УС на радиото препоръча да бъде определен по още един журналист във всеки ресор. А Николай Кръстев гарантира, че Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването „Преди всички".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова призова за подкрепа за свободата на словото
Корнелия Нинова призова за подкрепа за свободата на словото
Британски гражданин беше задържан за блудство
Британски гражданин беше задържан за блудство