НОВИНИ

Протест на журналисти пред БНР

Пред сградата на Националното радио се събират журналисти в защита на свободното слово. Поводът дойде с новината, че журналистката от БНР Силвия Великова е свалена като водещ на предаването "Преди всички". Късно вечерта стана ясно, че тя ще бъде върната на ефир от другата седмица.

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 13.09.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Тази сутрин заради профилактика на предаватели не беше излъчено предаването "Преди всички". От СЕМ проверяват безпрецедентното спиране на сигнала на радиото, съобщиха за "По света и у нас" от регулатора.

От ръководството на БНР излязоха с официална позиция, в която се посочва, че заради силния обществен отзвук Управителният съвет е изслушал директора на програма „Хоризонт" Николай Кръстев. Освен това съветът споделя становището на Кръстев, че в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите и препоръчва да има плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. За целта УС на радиото препоръча да бъде определен по още един журналист във всеки ресор. А Николай Кръстев гарантира, че Силвия Великова не е свалена от ефир и продължава да работи като старши редактор в предаването „Преди всички".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова призова за подкрепа за свободата на словото
Корнелия Нинова призова за подкрепа за свободата на словото
Британски гражданин беше задържан за блудство
Британски гражданин беше задържан за блудство