НОВИНИ

Протест срещу високата скорост в село Бараково

Протест в кюстендилското село Бараково. Жителите се събраха тази сутрин, за да изразят недоволството си от високата скорост, с която автомобилите се движат в населеното място. Хората настояват незабавно да бъдат предприети мерки и да се поставят изкуствени неравности на пътя. През Бараково минава част от трафика за Рилския манастир и в почивните дни движението е много натоварено.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
10:51, 02.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В Бараково се влиза по път с голям наклон, така автомобилите набират скорост и в населеното място рядко намаляват. Инциденти се случват често.

От полицията в Рила казаха, че ще вземат мерки и ще предложат на община Кочериново как да се намали скоростта в Бараково.

Инспектор Данаил Ингилизов, РПУ - Рила: Ще бъде извършено предложение до председателя на Общински съвет и до кмета на община Кочериново, да бъдат изградени изкуствени неравности на трасето, за да могат да спомогнат за намаляването на скоростта.
Стойчо Стойчев, кмет на Бараково: Ние настояваме по-бавно да се кара, да се поставят некакви съоръжения, легнали ли полицаи, камери ли, нещо, или постоянно присъствие на КАТ.

В Бараково хората се надяват да бъде поставена и маркировка по улиците. Сега, без обозначени пешеходни пътеки, възрастните хора трудно пресичат.

Любен Чимев: Пресичането е много лошо тука, не може да се пресече, защото нема никакъв знак и да кажем да са по-спокойни хората да минат, а това тука го няма.

Полицейски патрул засича скоростта на автомобилите в Бараково по няколко пъти в седмицата. От полицейското управление обаче казаха, че няма как колата да стои в селото постоянно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летни занимания за децата от община Банско
Летни занимания за децата от община Банско
ГЕРБ иска премахване на знаците, предупреждаващи за камери на пътя
ГЕРБ иска премахване на знаците, предупреждаващи за камери на пътя