НОВИНИ

Протестите и недоволството в "Пирогов" продължават

Продължава недоволството на част от персонала на "Пирогов". Трети ден лекари, медицински сестри и санитари протестираха пред входа на болницата. Те обвиняват ръководството в лошо управление и искат оставката му. От ръководството на болницата отрекоха обвиненията.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:22, 07.12.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Протестиращите твърдят, че в последния месец заплатите им са намалени. От ръководството уточниха, че всъщност не са успели да изплатят допълнителното материално стимулиране на служителите, защото трябвало да покрият дългове към доставчици.

проф. Николай Габровски - зам.-директор по лечебната дейност в УМБАЛСМ "Пирогов": Тези пари не са загубени. Те са отчетени. И всички ще си получат тези пари и са осведомени за това.
д-р Станчо Проданов - клиника по изгаряния, УМБАЛСМ "Пирогов": Ние в нашата клиника бяхме уверени, че няма да имаме ДМС и следващия месец.
Ваня Асенова - медицинска сестра в УМБАЛСМ "Пирогов": Как ще даде парите на 20-ти. Няма причина да ги даде, ако той е покрил разходи на болницата. Откъде ще ги извади. Касата превежда едни и същи суми.

От ръководството на "Пирогов" твърдят, че пациентите им през тази година са повече. А преди дни здравната каса е увеличила финансирането на болницата с над 300 хиляди лева. Дълговете също били намалени. Относно твърденията на протестиращите, че част от лекарите с дългогодишен стаж били принуждавани да преподписват договорите, Габровски заяви:

проф. Николай Габровски - зам.-директор по лечебната дейност в УМБАЛСМ "Пирогов": Заповед за промяна в структурите няма. Поради липса на такава заповед никой не трябва да подписва нищо. Всичко останало са инсинуации.

От ръководството на болницата отрекоха и твърденията на протестиращите, че има недостиг на консумативи. Професор Габровски съобщи пред БНТ, че тази година има минимално увеличение на заплатите на всички служители на болницата. Протестиращите обаче отрекоха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли мерки за ограничаване на на мръсния въздух в големите градове
Ще има ли мерки за ограничаване на на мръсния въздух в големите градове
Ново поскъпване на водата в 14 града се задава от Нова година
Ново поскъпване на водата в 14 града се задава от Нова година